Nav toggle

Escape the Asylum

Moeilijkheid = 60%

Nu boeken

You better not lose your mind

 

Het Azalon Asylum, opgericht in 1887, staat bekend om zijn duistere geschiedenis en mysterieuze verdwijningen.

Volgens de overlevering heeft Dr. Von Abendschein, de oprichter, experimentele behandeling uitgevoerd op patiënten. Velen verloren hierdoor hun verstand. 
Jij en je team besluiten om het asiel te onderzoeken, maar zodra jullie team binnenstapt valt de deur achter jullie dicht. 

De kille stem van Dr. Von Abendschein verwelkomt jullie

"Welkom bij mijn experiment, Laten we zien of jullie geest sterk genoeg is..."

Door een onzichtbare kracht wordt jullie groep in twee gesplist en elk naar een andere vleugel van het asylum geleid. 

In teams apart opgesloten, maar in deze escape room hebben jullie elkaar meer dan nodig om te ontsnappen uit de kluwen van Dr. Von Abendschein. 

Vleugel A bevat hints en clues die Vleugel B nodig heeft om te kunnen ontsnappen, wanneer dit lukt staat je team sterk genoeg om de kwaadaardige dokter aan te pakken.

Ontsnap op tijd uit deze escape room, of jullie zullen het experiment van de dokter niet overleven.... 🩺💊💉

EXTRA
In dit spel zal de groep opgesplitst worden in twee kleinere groepen, maar zoals reeds gezegd hebben jullie elkaar meer dan nodig. Naar het einde van het spel toe komen jullie samen, zodat jullie het spel als een groep tot een goed einde kunnen brengen.

 

Icoonheart

Is het spel angstaanjagend? Hoewel alle spellen thematisch werden ingericht is het niet de bedoeling om je schrik aan te jagen. Bovendien is het er niet claustrofobisch. Wie het toch te benauwd krijgt kan het spel altijd verlaten. Om jullie veiligheid te garanderen zijn in elk spel camera's aanwezig.

Icoondate

Wanneer worden we verwacht? Om alles vlot te laten verlopen vragen we om een kwartier voor aanvang van het spel aanwezig te zijn. Van deze tijd maken we gebruik om informatie te geven en kan je bepaalde spullen nog opbergen in een van onze lockers.

Icooncadeau

Kan ik een cadeaubon kopen? Dat kan wel degelijk. Het bedrag is vrij te kiezen en de bon is een jaar geldig. Momenteel kan deze enkel worden afgehaald, maar een digitale versie is in volle ontwikkeling.

Icoonspeakbubble

Is er een hintssysteem? Indien je even niet weet wat je te doen staat, kan je altijd om hints vragen.

Icoonparking

Parkeren in Gent? Gent wordt autoluw. Gelukkig kan je de wagen nog steeds vlakbij parkeren in Parking Vrijdagmarkt of Parking Reep. Als alternatief kan je ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Zowel Station Dampoort en tramhalte Korenmarkt (tramlijn 1) bevinden zich op wandelafstand.

Icoonmultperson

Help, we zijn met meer dan 6 personen! Geen paniek. Tot 8 personen kan je terecht in Escape the Asylum. We beschikken over 6 spellen die ongeveer simultaan kunnen worden gespeeld. Indien je hierover verdere vragen hebt, mag je ons altijd contacteren.

Icooninternat

In welke taal is het spel? Heel vaak zijn puzzels en aanwijzingen taalonafhankelijk. We richten ons op een internationaal publiek, dus zal je hier en daar een Engels begrip vinden. Wanneer taal uitzonderlijk toch rol speelt, is de informatie zowel in het Nederlands, Frans en Engels aanwezig.

Icoonclock

Hoe lang duurt het spel? Het doel van een escape room is om binnen een uur te ontsnappen. Na een uur wordt het spel dan ook stopgezet. Om alles vlot te laten verlopen vragen we om een kwartier voor aanvang van het spel aanwezig te zijn. Na afloop is er natuurlijk ook ruimte voor nabespreking.

Icoonpower

Zijn er fysieke opdrachten? Omdat we toegankelijk willen zijn voor iedereen, draait bij onze spellen alles rond het oplossen van puzzels en raadsels. Fysieke elementen zoals bijvoorbeeld kruipen of klimmen zijn niet van toepassing.

Icoonage

Is leeftijd van belang? Uit eerdere ervaringen met groepen met kinderen kunnen we volgende richtlijnen meegeven: Kinderen jonger dan 12 jaar spelen best mee met een groep waarvan de meerderheid meerderjarig is. Kinderen tussen 12 en 15 jaar worden bij voorkeur begeleid door minstens twee volwassene. Kinderen vanaf 16 jaar kunnen spel perfect autonoom spelen.

Icooncancel

Kan ik mijn reservatie achteraf wijzigen? Zeker en vast. Bij een wijziging of annulatie van een reservatie mag je ons altijd een seintje geven.

Nu boeken

Spanning, adrenaline en fun

Icoonkeyhole

Toffe ervaring gegarandeerd!

Icoonclock

Een race tegen de tijd!

Icoondifficulty

De games staan van makkelijk naar moeilijk gerangschikt op onze website. Te beginnen bij 'Escape The Freakshow' en als moeilijkste 'Escape The Asylum'